African Clean Energy

Dit bedrijf uit Lesotho produceert rookvrije kookstellen, om bij te dragen aan het oplossen van een aantal grote wereldwijde gezondheids-, milieu- en armoede problemen. Zoals voorkomen dat jaarlijks 4 miljoen mensen wereldwijd aan de gevolgen van rookvergiftiging sterven, doordat zij binnenshuis op open vuur of met gevaarlijke brandstoffen koken. 

 

the Alinker

De AlinkerTM R-volution is een gepatenteerde loopfiets. Het is een nieuwe manier van bewegen. Je kunt fit en gezond blijven zonder je gewrichten te belasten. Ontworpen vanuit de gebruiker, is het een sociale gelijkmaker omdat je op ooghoogte bent met je omgeving.

Mantelaar

Nederland vergrijst en het huidige zorgsysteem wordt onbetaalbaar. De familie van onze ouderen zal een groter deel van de zorg op zich moeten nemen, maar onze levens zijn daar niet meer op ingericht. Mantelaar biedt hiervoor een duurzame oplossing: een vaste geneeskundestudent die in de buurt van je ouders woont. Iemand die vertrouwd is en die je via digitale ‘dagboekberichten’ volledig op de hoogte houdt.