Uit de eerste editie van het CRowd AcceleratieProgramma:

Konnektid is een website waarmee je alles kunt leren van mensen uit je buurt. Alles van yoga tot EHBO en gebarentaal.

Konnektid op Oneplanetcrowd haalde meer dan €105.000 op na het programma en trok vele honderden nieuwe gebruikers aan.

Mantelaar koppelt geneeskundestudenten aan ouderen om naasten te ondersteunen bij mantelzorg. Mantelaar is er op de momenten dat zij niet kunnen.

Mantelaar op Oneplanetcrowd wist €167.750 op te brengen - 336% van hun doelbedrag


Jouw sociale onderneming in 6 maanden succesvol accelereren via de crowd.

Meld je aan als je op de hoogte wilt blijven van het volgende Crowd Acceleratie Programma!

Er zijn je al een aantal kanjers voorgegaan. We noemen een Mantelaar, WakaWaka, PowerPlane, Snappcar en Konnektid. Wil je jouw project aan dit rijtje toevoegen? Dan is het Crowd Acceleratie Programma Teach to Fish precies wat je zoekt!

Over het programma
Een kleine greep uit de onderwerpen die in het programma voorbij gaan komen: start with why 'storytelling - een verhaal dat resoneert met je doelgroep', het creëren van een eco-systeem van supporters en partners van je campagne, het belang van offline campagnevoeren, laat de media voor je werken, hoe activeer je meerdere netwerken, visueel aantrekkelijk maken van jouw campagne, durf te vragen - laat je netwerk voor je werken, hoe ziet de campagneperiode er uit. Naast dat de deelnemers veel inhoudelijke kennis opdoen en worden begeleid in de gehele fase van voorbereiding tot en met uitvoering van hun crowdfunding campagnes, zit de kracht van het programma ook in het mixen van de verschillende netwerken, onderlinge creatieve kruisbestuiving en het aanhaken van mediapartners en groepen investeerders.

Opbouw programma
Het programma loopt 3 maanden en bestaat uit 7 groepsdagen met alle teams en 2 à 3 individuele teamsessies. In het programma werk je vanaf de voorbereiding tot aan de lancering van je crowdfunding campagne. 

Om te kijken of de deelnemers echt klaar zijn om de stap naar de crowd te maken, hebben we eerst een kennismakingsgesprek en een halve dag een CrowdReady traject. Degenen die er dan toch nog niet aan toe zijn, hebben dan wel praktische handvaten om de eerste stappen te zetten en een strategie te bedenken. De geselecteerde projecten stromen dan verder door naar het Crowd Acceleratie Programma.

 

Voorwaarden voor deelname en selectieproces

- Je hebt een onderneming met een maatschappelijk doel.
- Je doel is helder en je hebt een concrete financieringsbehoefte van meer dan €50.000.
- Je ziet je crowdfunding campagne als onderdeel van jouw marketingstrategie voor de komende zes maanden. Focus en inzet van het gehele team is een belangrijke factor voor succes.
- Je onderneming is "crowd ready": je hebt 1) aantoonbare tractie in de markt, 2) een reeds bestaande community of 3) een propositie waar duidelijk interesse voor is aangetoond. Dit betekent dat startups die zich nog in de conceptuele fase bevinden aan moeten tonen dat er een duidelijke behoefte aan de product/dienst bestaat (bij een reward-/voorverkoopcampagne) of dat zij in staat zijn een groep investeerders aan te trekken (bij een leningen-/converteerbare leningen campagne). 

Aanmeldingen worden op bovenstaande voorwaarden beoordeeld.

Kosten
Er zijn twee mogelijkheden. Je betaalt als team een vast bedrag, dan bedragen de kosten voor het gehele programma € 1495, ex. BTW. Gespreid betalen in drie maandelijkse termijnen is mogelijk. Omdat wij overtuigd zijn van de kwaliteit van het programma bieden we ook een risicodragende regeling: je betaalt € 495 vooraf en €1000 of 1% achteraf bij succes, waarbij het hogere bedrag wordt afgerekend.  

Informeer naar de mogelijkheden.

Trainer
De trainingen zullen gegeven worden door ervaren trainer en crowdfunding expert Karim Maarek van Teach to Fish en co-trainer Samantha van den Bos. Regelmatig ondersteund door gastsprekers en externe trainers.

Meld je hier aan voor de informatiebijeenkomst voor het Crowd Acceleratie Programma of stel je vraag:

Naam *
Naam

Het Crowd Acceleratie Programma van Teach to Fish heeft ons onwijs geholpen. Kennis en ervaring van het team, tips & trucs, actuele voorbeelden, concrete feedback maar ook de uitgebreide workshops van externe professionals hebben de juiste input gegeven om een sterkte campagne te kunnen bouwen. Het is een intensief programma, maar onwijs leerzaam. Veel kennis is namelijk ook toepasbaar op andere campagnevormen dan alleen crowdfunding. Bedankt Teach to Fish!
— LENA - The Fashion Library:
Een crowdfunding begint met een hele goede voorbereiding. Karim Maarek, trainer, biedt met het Crowd Acceleratie programma daarvoor de ideale tool. Niet alleen weet hij je alle handvatten te geven om een campagne goed voor te bereiden, kent hij de ins en outs, do’s en don’t van een crowdfunding campagne maar het programma geeft je ook de mogelijkheid om nog eens een keer goed naar je propositie te kijken. Dit alles doe je niet alleen maar samen met meer bedrijven die gaan crowdfunden, zo heb je direct feedback van je peers.
— Michel Visser, Konnektid
10421143_632600133498925_5742250516953919193_n.jpg

Inspirerende deelnemers van editie 1

 


Onze partners

 

Onze supporters