impactmakersfund

IMPACTMAKERS FUND

Doelbedrag: € 10.000,- 
Platform: www.oneplanetcrowd.nl
Opgehaald: € 15.625,35

Impact Hub Amsterdam heeft door middel van een crowdfundingcampagne een eigen fonds opgericht: het Impactmakers Fund. Met dit fonds kunnen ondernemers in aanmerking komen voor een ‘Impactmakers scholarship’ om vervolgens te starten en te groeien.

De aanpak was zoveel mogelijk ‘alle hens aan dek’ om de campagne onder de aandacht te brengen. teach2fish heeft ons wekelijks geholpen om te blijven focussen op de mogelijkheden die we hadden om de campagne te versterken. De gaafste bijdragen waren de Impact Nights, waarin teach2fish samen met andere Hub members een serie workshops heeft neergezet in ruil voor donaties aan het Fund. Erg waardevol en helemaal des Hubs.
— Thomas Vaassen, co-founder Impact Hub Amsterdam.
starters4communites

STARTERS4COMMUNITIES

Doelbedrag: € 60.000
Platform: www.voorjebuurt.nl
Opgehaald: € 72.000


Starters4Communities biedt starters op de arbeidsmarkt een hoogstaand, praktijkgericht trainingsprogramma in wijkgericht werken en sociaal / maatschappelijk ondernemen

Zonder teach2fish was onze crowdfunding campagne niet gelukt. Door samen met mijn teamleden de workshops te volgen wisten we goed waar we aan begonnen, wat te verwachten en hoe ons voor te bereiden. Karim en Wim weten blijvend te inspireren, coachen en motiveren door de moeilijke momenten heen die iedere crowdfundingcampagne kent. Niet alleen door hun expertise, maar vooral ook door hun betrokkenheid. teach2fish heeft het mogelijk gemaakt dat Starters4Communities kon starten, en crowdfunding voor ons op de kaart gezet als een blijvende bron vaninkomsten.
— Manon Becher, oprichter Starters4Communities
Bistro Noord

Doelbedrag: € 25.000
Platform: www.crowdaboutnow.nl
Opgehaald: € 46.320

Bistro Noord is het nieuwe restaurant van Evert en Hugo te Pas. Na 8 jaar Restaurant te Pas met veel plezier en succes te hebben geëxploiteerd, is het nu tijd voor wat groters. Bar, restaurant en patisserie in een warme royale setting met een professioneel oog voor detail.

ortus

ORTUS

Doelbedrag: $ 6000,-
Platform: www.kickstarter.com
Opgehaald: $ 16.522

In het tactische tweepersoonsspel Ortus strijden de opponenten in de legendarische Ortus arena. In september werd een Kickstarter campagne gelanceerd, die al binnen een paar dagen de gevraagde financiering binnenhaalde.

Ik heb gezien dat er 1001 dingen komen kijken bij een crowdfundingcampagne. teach2fish heeft me een flinke zet in de goede richting gegeven voor ik aan de Kickstarter campagne begon. Vooral de manieren waarop je je enthousiaste backers kan inzetten om het woord te verspreiden was erg nuttig. Ook de nadruk op het vasthouden van de aandacht gedurende de gehele campagne was belangrijk. Je kan echt niet alleen leunen op de piek aan backers aan de start van je maand. Zo’n campagne vereist je constante aandacht.
— oost Das, board and card game designer